Boštjan Trtnik, sistemski družinski terapevt po metodi postavitve družine.

bostjan-trtnik

Rojen 1971 v Ljubljani, po formalni izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist (Ekonomska fakulteta, Ljubljana, 1997) s pedagoško andragoško izobrazbo (Filozofska fakulteta, Ljubljana, 1999) in zaključenim seminarjem Sistematika psihologije za nepsihologe (Filozofska fakulteta, Ljubljana, 2006). Od leta 1993 se ukvarjam s področjem medosebnih odnosov ter osebne in duhovne rasti. Najprej kot udeleženec v programih Centra za duhovno kulturo (uspešno sem zaključil dvoletni program Šole stabilnega življenja in petletni program Duhovne univerze), pozneje pa kot učitelj meditacije GAMA ter predavatelj in svetovalec v Šoli čustvene inteligence, katere program sem sooblikoval. Šola čustvene inteligence je leta 2004 prejela priznanje Andragoškega centra Slovenije za izjemne strokovne dosežke pri izobraževanju odraslih, leta 2006 pa še plaketo mesta Ljubljana za izviren avtorski program.

Objavil sem vrsto poljudno-strokovnih člankov na temo čustvene inteligentnosti in medsebojnih odnosov v različnih slovenskih časopisih in revijah: Dnevnik, Nedelo, Nedeljski dnevnik, Moje zdravje, Naša žena, Rina, Moj malček, Vzajemna, Vzajemnost, Wellness, Karma plus, Aura, Soutripanje. Sem soavtor knjige Od čustvene inteligence do modrosti srca, prve slovenske knjige o čustveni inteligenci, ki je izšla leta 2004. Sodeloval sem v različnih oddajah na radijskih in televizijskih postajah: TV Slovenija, POP TV, TV Pika, Gorenjska televizija, GEA TV, Studio Proteus, Studio 12, Val 202, Radio glas Ljubljane, Radio Hit, Radio Kranj, Radio Koper.

Specializiral sem se za področje partnerskih in družinskih odnosov. Leta 2008 sem zaključil mednarodni izobraževalni program Postavitev družine v polju duha po metodi Berta Hellingerja in pridobil naziv sistemski družinski terapevt po metodi postavitve družine Berta Hellingerja. Leta 2011 sem opravil tudi izobraževanje iz Imago partnerske terapije pri Jette Simon, Imago klinični inštruktorici, in pridobil naziv Imago partnerski svetovalec.

Postavitve družine vodim od leta 2009. V tem času se je pred mojimi očmi odvila skorajda nepregledna množica družinskih zgodb in vsaka je posebna. Postavitve čutim kot svoje notranje poslanstvo in resnično sem vesel za vsako razrešitev in preobrazbo težkih energij v svetlobo in ljubezen.

Leta 2013 sem izdal knjigo Odložimo bremena družinske prtljage avtorice Maje Korošak, v kateri so zbrane zgodbe tistih, ki jim je z metodo postavitve družine uspelo rešiti družinske ali osebne težave. Knjiga je naletela na odličen odziv pri udeležencih postavitev in tudi pri širši javnosti. Prvi knjigi je leta 2018 sledila druga Stopimo v zdravilno svetlobo družinske duše, ki prinaša novih 12 resničnih zgodb iz Slovenije.

Od leta 2015 vodim tudi individualne postavitve, ki so plod mojega strokovnega znanja in notranjega ustvarjalnega navdiha. Srčno sem hvaležen vsem dosedanjim udeležencem za zaupanje in aktivno sodelovanje ter duhovni svetlobi za notranje vodenje postavitev.